Komentář specialisty fotka

Zlato zpět na 1900 USD

Dne 8.3. 2021 jsem zveřejnil článek Zlato ukončí výprodej a začne růst, v němž jsem predikoval konec poklesu cen zlata a začátek býčího trendu. Na začátku června zlato prolomilo hranici 1900 dolarů za unci.

Vývoj cen zlata od 8.3.2021 do 10.6.2021 Zdroj: Tradingview.com

Co čeká zlato dál?

Pro krátkodobého spekulanta dává smysl realizovat rychlý zisk díky pohybu ze 1700 USD na aktuálních 1880 USD. Ze střednědobého pohledu se dá vsadit ještě na nárůst nad hranici 2 000 USD. Pokud by došlo k proražení technických rezistencí v pásmu 1940 – 1960 USD, tak bude cesta k prolomení historických maxim otevřená.

V posledních týdnech se intenzivně probírá téma inflace. Velké množství financí, které napumpovaly vlády do svých ekonomik ve snaze je povzbudit, se začne projevovat zvýšením cenové hladiny. Aktiva jako zlato v inflačním prostředí lákají investory a cena roste. Dlouhodobý investor tak může vsadit na mnohaleté držení a uspět.

Disclaimer: Informace uvedené v tomto příspěvku nejsou investičním doporučením. V žádném případě se nesnaží případného čtenáře přimět k investování do popisovaných instrumentů, ani mu poskytnout jakoukoliv jinou formu investičního doporučení. Společnost Kiwi partners s.r.o., tímto příspěvkem sděluje pouze svůj názor a nenese odpovědnost za případné ztráty vzniklé investováním do různých aktiv a produktů uvedených výše, či za jiné výsledky investičních rozhodnutí na základě tohoto příspěvku. Finanční data a informace byly získány především z tiskových zpráv a zveřejněných informací daných společností či institucí, dále ze zahraničních i domácích médií a informačních institucí a dále svého osobního názoru.

Jaroslav Remeš

Má 8 let zkušenosti s investováním do různých druhů investičních nástrojů počínaje akciemi, dluhopisy, nemovitostmi až po finanční deriváty a kryptoměny. Před Kiwi partners působil v různých finančních firmách a u obchodníka s cennými papíry na pozici burzovní makléř.